Bob Matson presentation

Bilen är Bob Matson´s bildspråk.
Han skildrar bilen som upplevelser och låter våra drömmar spegla sig i den. Hans målarkonst närmar sig emellanåt den fotografiska exaktheten - men med målandets liv kvar. Trots att han är en tekniskt mycket skicklig konstnär är han ingen ytlig bildmakare. Ju mer man betraktar hans konstverk desto fler underfundigheter och festliga detaljer upptäcker man.

Bob är en berättare i tiden och finns representerad på ett stort antal gallerier världen över.


Bob centralfigur mitt i en pampig invigningscermoni i Kina.

Han har haft utställningar på de mest skiftande ställen - allt ifrån världens första
Drive-In Gallery arrangerat i ett P-hus i Karlskrona (med ett långt inslag i svenska SvT's nyhetsprogram 'Rapport' samma kväll) till internationella auto shows med 100.000-tals besökare.


Bob intervjuas i kinesisk TV.

Det har gjorts många nationella och internationella radio- och TV-program om Bob's konst. T ex har han i kinesisk TV under en längre direktsändning dekorerat en bil. Många kända företag har beställt tavlor, bland andra Volvo till sin högste chef och Harley-Davidson Motorcycles. Han har även gjort en tavla av kungens privata AC Cobra speciellt beställd för den svenske kungen.

Bob har också dekorerat världens längsta SAAB och världens kortaste SAAB. Både utställda på internationella bilutställningar och omnämnda i Guiness rekordbok.
Han planerar just nu att göra världens största Volvo. En PV-modell i tredubbel storlek tillverkad i svart diabas granit med en total vikt av 12 ton.

Bob´s tavlor är inte bara konstverk - de är händelser!