Traktorer och Lantbruk på Simmelsberga Gård

260,00 SEK

Följ med på en historisk resa med traktorer och lantbruk från mitten av 1950-talet och framåt. Häng med på allt ifrån träffar med Dutratraktorer till flygturer.

Artikelnummer 92078
2 timmar 20 minuter.

Simmelsberga gård har varit i familjen Esbjörnssons ägo sedan 1946. Den 'Flygande bonden' Gunnar Esbjörnsson började importera Zetor och Dutratraktorer på 1960-talet.

Denna DVD Innehåller många intressanta filmer där vi får se glimtar från lantbruket under 1950-talet med harvning, plöjning, tröskning och många andra uppgifter på gården.

1956 kördes tonvis med stenbumlingar till Landskrona där ön Gråen byggdes ut med vallar.

1961 reste Gunnar och hustrun Elsa till Tjeckoslovakien där de besökte en lantbruksmässa. Då fick Gunnar se Dutratraktorn för första gången. Importen till Sverige började något år senare då traktorerna kom med järnväg till Kågeröd.

Under många år ordnades flygdagar på fältet i Simmelsberga. Följ med upp i luften! Traktor-Flyg deltog i många lantbruksmässor. Se traktorer och redskap på Elmia.

Flera avsnitt visar ärtskörd hos Findus, tröskning och höstplöjning.

Slutligen visas grävare, skogstraktor samt dumper i arbete på gården. Därefter Dutraträff i Budapest, en ovanlig militärtraktor samt bjässen Raba 245 med 12 tons vikt.

Några avsnitt från en Dutraträff i Simmelsberga avslutar filmen.