Två Karlskronaföretag

295,00 SEK

Boken för Dig som gillar grävmaskiner, lastbilar och entreprenadmaskiner!

Artikelnummer 12075
Stig Larson & Kjell Nilson [svensk text]

224 sidor 16x23 cm.
122 s/v + 30 färgbilder.

Välskriven och intressant historik om entreprenadfirman Carl E. Lindwall och vägmaskinstillverkaren Vibro-Verken / Dynapac
- bägge med sina huvudkontor i Karlskrona.

Bildrik bok där du bland annat finner många olika klassiska maskiner i vila och arbete.

________________________________________

1959 kom en 34-årig verkstadsingenjör till Karlskrona från USA för att bygga upp en modern anläggning för tillverkning av vibrerande vältar - världsledande i sin bransch.

Följ etableringen och utvecklingen av fabriken.
Denna del av boken är skriven av Kjell Nilsson, disponent på Vibro-Verken / Dynapac under åren 1959-1984.

Se många olika modeller av vältar med produktionsuppgifter.

________________________________________

Carl E. Lindwall är entreprenadföretaget som ger sig ut på flygplats- och vägbyggen, import av spännande maskiner, rivningar, grusexploatering mm.

Stig Larson, som skrivit denna del, har träffat både Lindwall och människorna i hans närhet och berättar med stor värme både om dem och om alla unika maskiner som passerat revy.

Följ uppbyggnaden av ett framgångsrikt entreprenadföretag och få en inblick i maskinparken under åren med bilder från arbeten.

Samtidigt som boken, med sina kommenterande maskinförteckningar kan användas som ett referensverk över ett entreprenadföretag, är även denna del en läsupplevelse med dofter och färger från en svunnen tid.

________________________________________

Denna bok skildrar en svensk industrihistoria. Om ett företag som tillverkar entreprenadmaskiner och om ett annat som använder dem.