Stora Maskinfilmen

260,00 SEK

DVD
Innehållsrik med skog, entreprenad, maskinträff, lastbilar och lastbilsskrot.

Artikelnummer 92062
2 timmar 40 minuter [svenskt tal och i något fall engelskt tal].

Här har Maskinskyddarna tagit fram en DVD med en samling intressanta filmer:

- BM Volvo Lantbruks-Lisan från 1966 varav bara ett exemplar tillverkats.

- En lång film från 1960-talet med International Harvester produkter i arbete jorden runt. Traktorer, tröskor, hjullastare, etc.

- Från häst till skördare. En film om arbetet i skogen med många kända skogsmaskiner som Bamse, Cletrac, Kockums, Timberjack med flera.

- VSA Brunett från 1965 vid skogskörningar.

- Terberg i Holland byggde första lastbilen 1966 och har inriktat sig på specialfordon för körning på sandig mark men även terminaltruckar och andra fordon för speciella ändamål.

- Stora Lastbilsskroten på Själland i Danmark med militärfordon, entreprenadmaskiner, lastbilar och reservdelar i massor. Intressantast är veteraner av fabrikat Scania-Vabis, Bedford, Mercedes, Magirus och Volvo.

- Många maskiner i arbete hos AB Gellåsen i Karlskoga med verksamhet inom entreprenad och anläggning.

- 60-tons Fiat-Allis 31 årsmodell 1980 i arbete på tippen i Falköping.

- International D-500 Paydozer som väger 66 ton och har 560 hästars motor. Reklamfilm med många motorschaktvagnar [engelskt tal].

- Alla tiders bästa och mesta maskinträff i Frankrike med över 200 maskiner, vältar, traktorer, lastbilar mm. Kolla BIG PUSH med Catmaskiner på över 1000 hk som brakar loss samtidigt!

- Hymas-Huddig produktpresentation med historik och tillverkning av grävlastare av olika modeller.

- Produktpresentation från Munktells utveckling och BM Volvo fram till moderna fordon och maskiner. Historien om VCE börjar redan år 1832...